20060227

It's official : Η Vodafone μπορεί να πάρει τα αρχίδια μου!



Για βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο επόμενο οικονομικό έτος (λήγει στις 31 Μαρτίου 2007) προειδοποίησε η Vodafone, ενώ αποκάλυψε, παράλληλα, ότι θα προχωρήσει σε διαγραφή -διά της μεθόδου της απόσβεσης- αξίας έως και 28 δισ. στερλινών από στοιχεία ενεργητικού.

Η μετοχή της Vodafone Group υποχώρησε έως και 6% και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ενταθούν οι πιέσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Αρον Σάριν, τον οποίο οι φήμες φέρουν να παραιτείται λόγω των αρνητικών προοπτικών του ομίλου.

Η Vodafone είπε ότι αναμένει ανάπτυξη μεταξύ 5% και 5,5%, στο νέο οικονομικό έτος, των εσόδων από δραστηριότητές της στον τομέα κινητής τηλεφωνίας, ενώ η εκτίμησή της για το τρέχον οικονομικό έτος κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης στο μέσον του εύρους 6% με 9%.

Η διαγραφή αξίας στοιχείων ενεργητικού θα αφορά στοιχεία σε Ιταλία, Γερμανία και πιθανώς την Ιαπωνία.

Ο όμιλος μίλησε για σκληρό ανταγωνισμό: ο οικονομικός διευθυντής Αντι Χάλφορντ είπε ότι το περιβάλλον ανταγωνισμού στις μεγαλύτερες για τη Vodafone αγορές ήταν «ελαφρώς πιο αντίξοο», αλλά ότι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές ήταν ισχυρότερη.

Ο Α.Σάριν επανέλαβε ότι η Vodafone δεν προτίθεται να πωλήσει τη συμμετοχή της (45%) στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής Verizon Wireless.

Πηγή: in.gr χωρίς τις άδειές τους.


Δεν εχω σχόλια!
Απλά ψόφος στους i wanna be big brothers !!

χαχαχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: